Tartalom
Gyergyói burgonya!
Hozzá valók:
5 dl. Tej
5 dkg. Vaj.
1 dl. Tejszín.
10 dkg. Reszelt sajt.
Só, bors, és 1 kg. Burgonya.
A tejet a tejszínnel, a vajjal ,és egy csipet sóval felforraljuk.
A burgonyát nyersen bele reszeljük a forró tejbe.
Negyed óráig, főzzük, közben folyamatosan keverjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, bele öntjük a burgonyapépet, és megszórjuk reszelt sajttal,majd forró sütőbe tesszük
Kb. negyed óráig sütjük.
A végén tejfölös snidlinggel tálaljuk.
Erdélyi fatányéros!
Hozzávalók:
40 dkg. Sertésborda
40 dkg. Vesepecsenye.
15 dkg. Füstölt szalonna.
Só, bors,
2 ek. Liszt,
Zsír, sült burgonya.
A húsokat vékonyra kiverjük, sózzuk, borsózzuk, majd lisztben megforgatva, hirtelen kisütjük.
Majd utána a szalonnát vékonyra felvágjuk, és szintén kisütjük.
Egy fatál szélére körbe rakjuk a céklát, vörös káposztát, paradicsomot, majd a közepére halmozzuk a sült burgonyát, a szalonnát, és a megsütött hússzeleteket.
Forró mogyorós csoki!
A hidegebb őszi napokon amikor haza érünk a fárasztó munka után, bizony jól esik egy pohár meleg csoki.
Most erre szeretnénk egy változatot kínálni.
Hozzávalók:
2 tábla finom mogyorós csokoládé.
5 dl tej.
1,5 dl tejszín.
1 dl mogyorókrém likőr.
2 ek. Cukor.
5 dkg. Mogyoró.
Kevés tejben vízfürdő fölött megolvasztjuk a csokoládét.
Majd kevergetés közben hozzá adjuk a többi tejet, és a likőrt is.
A tejszínt a cukorral addig keverjük amíg folyós nem lesz.
A mogyorót kissé megpörköljük.
Csészékbe helyezzük a mogyorót, majd rácsorgatjuk a meleg csokoládét, és a sűrű tejszínt.
Gyermekek részére is elkészíthetjük alkohol nélkül , nagyon finom ital.
További érdekes receptek:
www.viragcenter.hu
|